Știri – aparații in presă Alianța Medicilor

Byadmin

Știri – aparații in presă Alianța Medicilor

Bogdan Tănase, președintele Alianței Medicilor, la „24 de minute”

Bogdan Tănase, președintele Alianței Medicilor, a fost invitatul Teodorei Ghenciu la emisiunea online 24 de minute. Bogdan Tănase a vorbit despre petiția lansată în urmă cu două zile pentru a susține OUG 79/2016, dată de fostul ministru Vlad Voiculescu cu scopul de a depolitiza conducerile spitalelor din România. Senatul a votat, săptămâna trecută, respingerea ordonanței. Camera decizională este, însă, Camera Deputaților care încă nu a votat.

citeste mai mult…


Prima reacție a medicilor față de ordonanțe: Retrageți OUG, dacă nu mai vreți cazuri ca Malaxa, Colectiv sau Hexi Pharma

Bogdan Tănase: Poziția noastră nu poate fi decât critică având în vedere că sistemul de sănătate din România e cunoscut ca suferind foarte mult de pe urma corupției și abuzului în serviciu. Sunt numeroase exemple de oameni care au parazitat spitale, au deturnat fonduri și au fost condamnați pentru aceste afaceri necurate. E o hemoragie continuă de bani care nu poate fi oprită decât prin stoparea acestor fenomene care țin de corupție și abuz în serviciu. Aceste ordonanțe practic îi dezincriminează pe mulți dintre cei care au fost condamnați în anii trecuți. (…) Dacă dorim să nu mai avem fenomene cum au fost cele de la Malaxa, Colectiv sau Hexi Pharma, trebuie ca aceste ordonanțe să fie oprite.

Reporter: Cum apreciati creșterile salariale din sectorul medical în raport cu ordonanțele de modificare a legislației penale? Vedeți o legatură între aceste creșteri salariale și ce se petrece acum cu aceste ordonante? Va întreb asta pentru că vorbeam, joi, cu un reprezentant sindical care îmi spunea că aseamană aceste creșteri de salarii din sectorul bugetar și scăderile sau eliminările taxelor cu politica ceaușistă care comitea nedreptăți concomitent cu aceste facilități date populației.

citeste mai mult…


Alianta Medicilor de pe Facebook va avea personalitate juridica: Colegiul Medicilor nu este activ, iar sindicatele din sanatate nu au negociat in interesul medicilor

Grupul aparut pe Facebook si format din cateva mii de medici, organizati sub deviza “Nu vrem spaga. Vrem salarii decente”, va deveni organizatie non-guvernamentala si s-ar putea transforma, ulterior, in sindicat.

Unul dintre initiatorii grupului, dr. Letitia Coriu, afirma, intr-un interviu publicat de Viata Medicala, ca medicii nu se simt reprezentati de sindicatele din sanatate, cum este Sanitas, care au negociat cu guvernul Ponta, si ca lipsa de fermitate a Colegiului Medicilor i-a determinat sa nu se simta protejati de aceasta institutie.

Liderii altor sindicate care nu au participat la negocierile de la guvern, cum este Camera Federativa a Sindicatelor Medicilor din Romania sau sindicatul Esculap, au trimis scrisori Aliantei Medicilor de pe Facebook prin care ii invita pe acestia la colaborare si chiar sa intre in numar mare in aceste organizatii urmand ca liderii actuali sa se retraga, iar Alianta Medicilor sa beneficieze de avantajele calitatii juridice de sindicat.

citeste mai mult….

—————————————————————————————————

Revolta halatelor albe. Medici gata de greva

Sistemul medical este in fierbere de mai bine de o saptamâna. Decizia Curtii Constitutionale potrivit careia medicii sunt considerati functionari publici a declansat o adevarata revolta in rândul halatelor albe.

Doctorii din intreaga tara s-au unit intr-un grup format pe Facebook si au cerut salarii decente, astfel incât sa nu fie pusi in situatia de a fi acuzati de coruptie, in cazul in care ar primi o atentie din partea pacientului, chiar daca Legea drepturilor pacientului permite acest lucru. Acest grup numara acum peste 31.000 de membri, insa nu toti sunt medici.

citeste mai mult…

—————————————————————————————————

Mii de euro lunar pentru liderii de sindicat. Alianța Medicilor: SANITAS slujește Guvernul, nu pe medici

Cine reprezintă cu adevărat interesele sistemului de Sănătate, ale medicilor și ale pacienților? Sindicaliștii de casă ai Guvernului care au acceptat în timp record propunerile Guvernului legate de legalizarea șpăgii și majorarea salariilor cu 25%, sau grupul de presiune format pe rețelele sociale în ultima săptămână, care refuză legalizarea șpăgii și cere o dezbatere amplă despre reforma în Sănătate?

Victor Ponta, Nicolae Bănicioiu și Robert Cazanciuc au avut în acest week-end o întâlnire la mare cu liderii de SANITAS, sindicatul din Sănătate, pentru a bate palma pe forma în care va fi legalizată șpaga pentru medici și pe creșterea salariilor pe ramură cu 25% din octombrie.

Legalizarea plicului cu bani se va face pe baza unui proiect de lege inițiat de Nicolae Bănicioiu și un grup de parlamentari PSD, adoptat deja de Senat și care spune că un spital public poate fi beneficiar de donații, sponsorizări și alte mijloace de finanțare.

citeste mai mult…

—————————————————————————————————

Alianta Medicilor este “categoric impotriva legalizarii spagii” pentru doctori: Aceasta practica este degradanta atat pentru pacient, cat si pentru medic

Alianta Medicilor este categoric impotriva legalizarii spagii, mitei, “plicului” sau “atentiei” date de catre pacient medicului, se arata intr-un comunicat de miercuri al acestui grup de pe Facebook.

“Practica aceasta neavenita nu are ce cauta intr-un sistem medical modern, fiind degradanta atat pentru medic cat si pentru pacient. In plus, pacientilor deja li se percepe din salariu o taxa pentru sanatate deci, prin legalizarea acestei mite, politicienii vor sa-i faca pe pacienti sa plateasca de doua ori pentru aceleasi servicii medicale”, spune Alianta medicilor pe site-ul de socializare.

“Ca medici dorim sa ne petrecem timpul cu pacientii vorbind despre ce solutii si tratamente exista la problemele lor, nu sa facem negocieri financiare. Daca o astfel de lege aberanta trece, inseamna ca vom avea in spitale un Ghid de buna practica cum sa dai si sa primesti mita legal”, spun medicii din grupul de pe Facebook ce se bucura de peste 7.000 de like-uri.

cisteste mai mult…

—————————————————————————————————

Alianta Medicilor: Nu vrem legalizarea spagii!

Chiar daca premierul Romaniei a anuntat ieri ca salariile personalului sanitar vor fi majorate cu 25% de la 1 octombrie, Alianta Medicilor a adoptat urmatoarea pozitie „Ce s-a intamplat astazi este o desconsiderare, de catre toti cei care au luat parte la acele negocieri, pentru tot ce inseamna act medical in Romania si drepturi ale pacientilor”.

Prim-ministrul a menţionat că pentru această majorare impactul bugetar anual este în jur de 1,7 miliarde de lei. El a adăugat că majorarea salarială se va face “în special în baza economiilor făcute de sistemul de Sănătate, după introducerea cardului de sănătate şi a celorlalte măsuri de eficientizare”. Acesta a mai precizata că actul normativ privind mărirea salariilor personalului din Sănătate va fi elaborat în vederea adoptării în şedinţa de Guvern de miercurea viitoare sub forma unei ordonanţe de urgenţă.

citeste mai mult…

—————————————————————————————————

Reacţia dură a medicilor, după ce premierul Ponta propune “legiferarea atenţiilor”: “Nu vrem şpagă!”

Victor Ponta a anunţat marţi, după negocierile cu sindicatele din sănătate, că trebuie făcută o lege care să arate clar că aceste contribuţii suplimentare pe care pacienţii vor să le dea medicilor sunt legale în cazul în care întrunesc simultan 3 condiţii: nu sunt condiţionate de medic, sunt după încheierea actului medical şi sunt declarate, aşa încât să fie şi fiscalizate, informează Hotnews.ro.

Alianţa Medicilor se arată scandalizată de propunerea Guvernului, considand că un act de “desconsiderare” pe care o arată “nu doar faţă de medici, dar şi faţă de pacienţi prin încercarea de a legaliza şpagă dată doctorului. În nici o ţară civilizată un pacient nu da o ‘atenţie’ medicului”.

citeste mai mult…

—————————————————————————————————

Alianţa medicilor critică intenţia Guvernului de a legaliza “atenţiile” de la pacienţi

Alianţa Medicilor, creată pe Facebook, critică intenţia Guvernului de a legaliza plăţile făcute de pacienţi, arătând că în nicio ţară civilizată un pacient nu dă o “atenţie” medicului şi că “această practică a şpăgii din sistemul sanitar” trebuie oprită odată pentru totdeauna.

“Suntem pur şi simplu scandalizaţi de desconsiderarea pe care Guvernul o arată nu doar faţă de medici, dar şi faţă de pacienţi prin încercarea de a legaliza şpaga dată doctorului. În nicio ţară civilizată un pacient nu dă o <atenţie> medicului. Am fost chiar de-a dreptul şocaţi când am auzit la televizor că se va crea o listă de <norme> care, dacă sunt respectate, va face ca mita dată medicilor sa devină legală. Este inadmisibil ca într-o Românie modernă să se mai vorbească despre un act medical în termeni de dare de mită, şpagă sau plic, ori legalizarea acestor fapte”, se arată într-un comunicat al Alianţei Medicilor, potrivit Mediafax.

cisteste mai mult …

—————————————————————————————————

Reactie virulenta a medicilor fata de propunerea premierului de legalizare a spagii: Suntem pur si simplu scandalizati, mai grav este ca sindicatele care au negociat cu Guvernul au putut fi de acord cu propunerea halucinanta de legalizare a mitei.

Alianta Medicilor critica, intr-o postare pe Facebook, anuntul premierului Ponta privind contributiile facute de pacienti aratand ca medicii nu vor “legalizarea spagii”, ci salarii decente si conditii optime sa putem oferi pacientilor un serviciu medical de calitate. Victor Ponta a anuntat marti, dupa negocierile cu sindicatele din sanatate, ca trebuie facuta o lege care sa arate clar ca aceste contributii suplimentare pe care pacientii vor sa le dea medicilor sunt legale in cazul in care intrunesc simultan 3 conditii: nu sunt conditionate de medic, sunt dupa incheierea actului medical si sunt declarate, asa incat sa fie si fiscalizate.

citeste mai mult …

—————————————————————————————————

Alianţa medicilor critică intenţia Guvernului de a legaliza “atenţiile” de la pacienţi

Alianţa Medicilor, creată pe Facebook, critică intenţia Guvernului de a legaliza plăţile făcute de pacienţi, arătând că în nicio ţară civilizată un pacient nu dă o “atenţie” medicului şi că “această practică a şpăgii din sistemul sanitar” trebuie oprită odată pentru totdeauna.

“Suntem pur şi simplu scandalizaţi de desconsiderarea pe care Guvernul o arată nu doar faţă de medici, dar şi faţă de pacienţi prin încercarea de a legaliza şpaga dată doctorului. În nicio ţară civilizată un pacient nu dă o «atenţie» medicului. Am fost chiar de-a dreptul şocaţi când am auzit la televizor că se va crea o listă de «norme» care, dacă sunt respectate, va face ca mita dată medicilor sa devină legală. Este inadmisibil ca într-o Românie modernă să se mai vorbească despre un act medical în termeni de dare de mită, şpagă sau plic, ori legalizarea acestor fapte”, se arată într-un comunicat al Alianţei Medicilor.

citeste mai mult …

—————————————————————————————————

Clujul e alaturi de Alianta Medicilor, grupul de pe Facebook care ii ameninta pe guvernanti: probabil va trebui sa ajungem la blocarea sistemului ca sa se intample ceva.

Clujul medical si universitar “exporta” anual peste 300 de medici, iar rezidentii pleaca si mai repede, alungati de conditiile de munca vitrege de la noi. Situatia in judet e cu atat mai colesitoare, cu cat aici vin foarte multi pacienti din alte zone ale tarii, iar munca suplimentara a cadrelor medicala nu este recunoscuta si retribuita in sistem. Liderii medicilor de la Cluj sunt revoltati si pe decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie de a atribui profesiei de medic atributii de functionar public si sunt convinsi ca doar o solutie ca in Slovacia sau Polonia ar duce la un rezultat, respectiv blocarea intregului sistem pana la emiterea unor solutii satisfacatoare pentru medici.

citeste mai mult….

—————————————————————————————————

S-a infiintat Alianta medicilor pentru modernizarea in sanatate!

Medicii protestatari adunati pe Facebook s-au aliat pentru a cere modernizarea sistemului de sanatate.

In urma sugestiilor primite din partea foarte multor membri ai grupului “Medici gata de greva generala”, ajuns la peste 21.000 de membri, grupul de initiativa a hotarat pe data de 17 august 2015 ca aceasta miscare spontana a cadrelor medicale sa poarte numele de “Alianta medicilor pentru modernizarea in sanatate”.

Reactia cadrelor medicale a fost generata de hotararea Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care a decis ca medicii sunt considerati functionari publici dupa legea penala, facandu-i astfel pasibili de inchisoare daca primesc donatii din partea pacientilor.

citeste mai mult…

—————————————————————————————————

Medicii care s-au coalizat pe Facebook cer modernizarea sistemului de sănătate

Medicii care au aderat la un grup de iniţiativă pe Facebook, al căror număr a ajuns la peste 21.000, au redenumit grupul “Alianţa medicilor pentru modernizarea în sănătate” şi spun că “plicul” este un mod degradant şi nepotrivit pentru o ţară modernă de a recompensa serviciul medical.

citeste mai mult …

—————————————————————————————————

Alianta Medicilor coalizati pe internet anunta o lista de solutii pentru modernizarea sistemului de sanatate

Reprezentantii “Aliantei Medicilor pentru modernizarea in sanatate” confirma ca s-au primit telefoane din partea unor reprezentanti guvernamentali pentru a participa la Guvern, in seara zilei de 17 august, “la discutii” despre eventuale mariri salariale pentru medici, se arata intr-un comunicat trimis redactiei.

citeste mai mult…

—————————————————————————————————

Solicităm o finanţare corespunzătoare

Alianța Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical privește “cu neîncredere” alocarea a 4,2% din PIB Sănătății, față de 4% cât este în prezent, și consideră că în aceste condiții este “imposibilă” realizarea unei reforme “profunde”, care să ducă la soluționarea problemelor pe termen lung atât în ceea ce privește veniturile personalului medical, reducerea migrației acestuia, cât și la oferirea unui serviciu medical responsabil și de calitate.

citeste mai mult….

—————————————————————————————————

Alianta Medicilor a inceput inscrierile

Orice român poate dona 2% din impozitul anual pe venituri către prima asociatie independentă a medicilor din România. Cu toții, medici, asistenți și pacienți dorim un sistem de sănătate modern. Alianţa Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical este un ONG constituit dintr-o mişcare spontană pe Facebook, la care au participat în jur de 30.000 de cadre medicale şi membrii ai societăţii civile din toată ţara.

citeste mai mult…

—————————————————————————————————

Ce aşteaptă medicii de la noul ministru și Parlament

Foștii guvernanţi nu au reuşit să rezolve una dintre cele mai mari probleme ale sistemului sanitar: exodul medicilor. Prin urmare, am vrut să vedem ce aşteptări au cadrele medicale de la noul şef tehnocrat al Sănătăţii, dr. Patriciu Achimaş-Cadariu, astfel încât să nu mai plece peste hotare. De asemenea, ce nădăjduiesc pacienţii.

citeste mai mult…