Scrisori publice

Byadmin

Scrisoare deschisa catre medici

Dragi colegi,

Stimați medici,

Trăim în România. Pentru că aşa am ales. Motivele, bune sau rele, ţin de fiecare dintre noi. Totuşi, dacă am ales să rămânem aici, atunci avem o datorie. Iar astăzi, acum, este datoria de a ne trezi. Fiindcă până acum, o breaslă întreagă, noi am dormit.

Am dormit legănați de minciuni. Una dintre ele: facem cea mai multă şcoală, deci suntem îndreptățiți să cerem cel mai mult de la societatea în care trăim. O alta: facem multe sacrificii, nopți nedormite, familii destrămate, sănătate pierdută, în schimbul cărora trebuie să primim ceva înapoi. La fel: suntem importanți Citeste mai mult...

Byadmin

Scrisoare deschisă, în atenţia Partidului Naţional Liberal și a Comisiilor de Sănătate din Parlament

salaplenuluiVă adresăm această scrisoare deschisă, în contextul în care este în consultare o nouă lege privind domeniul Sănătății, lege propusă de un grup parlamentar format în majoritate de PNL. În acest sens, și luând la cunoștința de prevederile acestei legi, Alianța Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical, ca mișcare ce își propune schimbarea în bine a sistemului de sănătate din România, consideră oportun să facă o serie de observații. Bineînțeles, orice discuție în acest domeniu trebuie să pornească de la principiile legii. Așadar, dorim să punem în discuție următoarele principii, care stau la baza redactării legii puse în discuție publică:

  1. Principiul

Citeste mai mult...
Byadmin

Scrisoare deschisa MCPDP si CNAS

În atenţia MCPDP şi CNAS,

cnasSalutăm inițiativa MCPDP de a transparentiza raportarea CNAS către Guvern, în contextul în care oferă un material interesant de studiu pentru performanţele sistemului de sănătate din România. Există însă şi itemi chestionabili din punctul nostru de vedere.

În România, serviciile spitalicești se împart în servicii de acuți și servicii de cronici. Considerăm că ar fi fost normală o prezentare defalcată a cheltuielilor cu aceste servicii, cu atât mai mult cu cât Casa Naţională de Asigurări de Sănătate primește o raportare separată. În acest sens, ar fi oportun de ştiut durata de spitalizare, tariful mediu pe Citeste mai mult...

Byadmin

Scrisoare deschisă către Prim-Ministrul României, domnul Dacian Cioloş

Stimate Domnule Prim-Ministru,

dacian ciolos

Dacian Ciolos

Alianţa Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical priveşte cu neîncredere alocarea a 4,2% din PIB Sănătăţii, faţă de 4% cât este în prezent. În aceste condiţii, dorim să vă informăm că, printre revendicările noastre, s-a numărat finanţarea sistemului cu 6% din PIB, nivel pe care îl considerăm necesar pentru a remedia deficienţele existente după o lungă perioadă de subfinanţare.

Alianţa Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical salută faptul că printre obiectivele din programul dumneavoastră de guvernare, la capitolul Sănătate, aţi notat redefinirea statutului personalului medical în societate prin salarizare, traseu de carieră, criterii de evaluare a … Citeste mai mult...

Byadmin

Scrisoare către Doamna Diana Loreta Păun

Stimată Doamnă Consilier,

Diana Paun

Diana Paun

Alianţa Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical salută încadrarea sănătăţii cu statut de prioritate naţională pe agenda preşedintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis. Totodată, apreciem preocuparea deosebită pentru statutul pacientului, a cărui sănătate este şi scopul nostru, al membrilor Alianţei, şi privim cu încredere organizarea de evenimente asemănătoare celui recent, “Pacientul – centrul sistemului de sănătate”.

Alianţa Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical consideră oportună o abordare similară faţă de statutul şi problemele cadrelor medicale, îndelung neglijate din raţiuni a căror dezbatere nu ar constitui un demers constructiv.

Alianţa Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical este un partener … Citeste mai mult...

1